Leiderschap in het Bedrijf

WORKSHOP LEIDERSCHAP MET PAARDEN

Op deze dag willen wij je dichter bij je emoties en gevoelens brengen en leren hoe hier mee om te gaan. Thuis komen bij jezelf en jezelf beter kunnen beschermen, grenzen aangeven en/of hoe te handelen in moeilijke situaties.

Een paard heeft geen oordeel, ze zijn puur, doen niet alsof, liegen niet, reageren alleen op wat er hier en nu gebeurt en zijn daardoor heel open, eerlijk en direct in hun reactie. Door de reactie die het paard geeft op jouw gedrag wordt je gespiegeld, dit leidt vaak tot mooie en wellicht nieuwe inzichten. Zo kan een paard je naar je emotie of gevoel brengen om je daar iets mee te laten doen.

Het gaat hier om non verbale communicatie, het veranderen van je energie en die ook toe te passen in het dagelijks leven.


Het kan je inzichten geven. Bijvoorbeeld, hoe ga je met die ene collega om, of met je partner of met je kinderen, je vrienden of misschien je paard of een ander huisdier? Hoe reageer ik in groepsverband, welke plaats neem ik hierin of heb ik verborgen kwaliteiten qua leiderschap?


Leer de kracht van lichaamstaal kennen en te gebruiken!

Belangrijke mededeling

 

In deze workshop gaan we dit doen door oefeningen met het paard, individueel en in de groep, niet op het paard maar met grond oefeningen.

Ons advies is om comfortabele kleding en schoeisel aan te trekken die bij het weertype passen en enigszins wat vies mogen worden.

 

 

Natuurlijke leiderschap, wat is jouw favoriete positie?


  Praktische informatie

Leiderschap binnen een groep is altijd aanwezig, het is een natuurlijk proces. Leiderschap kan ook aangeleerd zijn, meestal ligt de basis hiervoor binnen het gezin waar je bent opgegroeid. Hoe zit dat bij jouw? Hoe zit het binnen het team waar je werkt? Of ben jij de verborgen leider van het team?


Soms is het fijn om volger te mogen zijn, soms ga je in leiderpositie om een bepaalde angst te camoufleren.

 


De workshop wordt georganiseerd bij minimaal 4 deelnemers.


Locatie: Balans-Healing 
’s Gravenpolderseweg 124
4462 RA Goes

Je kunt kiezen voor één dagdeel of een gehele dag inclusief een heerlijke lunch.


Een combinatie met de workshop gezicht en gedrag behoort tevens tot de mogelijkheden. 

Laat je lichaam en geest meer samen werken, zo kan er meer rust bij jezelf komen en dit kost dan veel minder energie. Laat de paarden je een kans geven om dit mogelijk te maken!

WORKSHOP GEZICHT EN GEDRAG

Workshop Gezicht en gedrag in combinatie met een workshop paardencoaching,best een vreemde combinatie ? Eigenlijk niet, we spreken over dezelfde biologische wetten.


" Energy flows where attention goes " Overal om ons heen zien we dit proces op macro of microniveau terug. In de workshop gezicht en gedrag nemen we het gezicht als uitgangspunt. 


Doel van de workshop is er om jezelf en je omgeving beter te begrijpen, puur door naar de vorm van schedel, gezicht en lichaamsbouw te kijken.
Je krijgt een vernieuwd inzicht van jezelf, partner, kinderen cliënten of mensen in je omgeving. Heb je het juiste beroep, de juiste studierichting gekozen? Wat zijn je sterke en zwakke kanten?


Welke onderwerpen worden zeker besproken in de workshop:

  • De 3 basistypes mens met hun karakter en gezondheid.
  • Biologisch energieën, de natuurwetten/
  • Driedelig gezicht , fysieke kracht (lichaam), manier van denken en veel gebruikte overwegingen ( de geest ) en hoe je het communiceert ( de circulatie )
  • Wat vertellen de oren, de oorzaak of oorsprong?
  • En een korte en kernachtige scan over het gezicht, wat betekent de mond, de neus, de ogen ect
  • En het belangrijkste, je wordt zelf samen de andere deelnemers geanalyseerd.


De workshop wordt kan georganiseert voor één dagdeel of een gehele dag inclusief een heerlijke lunch.